Dyreliv i Teides Nationalpark

Dyreliv i Teides Nationalpark   

Hvirvel Dyr
Denne fauna Teides National Park, er ikke særlig stor eller overraskende. Totalt findes der knap 30 dyrearter hvoraf i alt 16 er endemiske for de Kanariske Øer. 3 som dyrearter og 13 som sub-dyrearter.

Reptiler
Der er tre endemiske reptil arter i National Parken, en øgle, en gecko på en "skink" (Latinsk : Scincidae). Den kanariske øgle Gallotia Galloti Galloti, er måske det mest majestætiske dyr i hele parken. Hanner kan vokse op til en længde af over 30 cm og har en slående violet blå plet på hver side af halsen. De lever af hvirvelløse dyr i parken og er selv føde for mange af de fugle, der flyver over Teides National Park.

Den Kanariske Væg Gecko (Tarentola delalandii), er en gecko, der er endemisk for Tenerife og La Palma.

Den Kanariske Skink (Chalcides viridanus viridanus) er relativt sjældent set i National Parken.

Fugle
Mængden af fugle i National Parken er godt 20 forskellige arter, men kun ca. halvdelen danner reder der.

De mest sete er:
Den blå bogfinke (Fringilla teydea teydea, eng. Blue Chaffinch) er en bogfinke der hovedsagligt lever i nåletræsskovene, men kan ses temmelig hyppigt i parken. Bogfinken er nærmest et symbol for National Parkens fugleliv. Hannen har en utrolig flot skinnende blå farve.


Kanarisk Piber (Anthus berthelotii berthelotii, eng Berthelot's Pipit) er den mest almindelige fugl i hele parken. Den bruger næsten hele sin tid på jorden. Og tripper jævnligt rundt mellem planterne.

Kanariefuglen (Serinus Canaria, eng. wild Canary) er endemisk for de kanariske øer, Azorerne og Madeira. Der hvor man kan finde flest Kanariefugle i National Parken er i El Portillo zonen. Dens harmoniske sang har gjort Kanariefuglen til en af verdens mest berømte sangfugle.

Den Kanariske Tårnfalk (Falco tinnunculus canariensis, eng. kestrel) er den mest udbredte rovfugl på Tenerife.

Af andre fugle arter kan nævnes:
Stor Tornskade (Lanius excubitor, eng. great grey shrike); Blå mejse (Parus caeruleus teneriffae, eng. blue tit); den kanariske gransanger (Phylloscopus collybita, eng. chiffchaff); the den ensfarvede sejler (Apus unicolor unicolor, eng. plain swift );Kanarisk Skovhornugle(Asio otus canariensis, eng. long eared owl).

Pattedyr
De fem forskellige arter af Flagermus er de eneste indfødte pattedyr i Teides National Park. Den kanariske langørede flagermus (Plecotus teneriffae) er endemisk for de Kanariske Øer, mens Madeira Pipistrelle (Pipistrellus maderensis) kan findes på både Madera og Kanarieøerne. De førnævnte og Leisler’s flagermus (Nyctalus leisleri) er de mest almindelige i Parken.


De resterende eksisterende pattedyr i parken er alle blevet indført: mouflon (en slags vildt bjergfår oprindeligt fra Korsika eller Sardinien). Mouflonen blev oprindeligt indført i 1970 til jagt. Man regner med at der er omkring 500 moufloner i Nationalparken., kanin, mus, den sorte rotte, vilde katte og det Algeriske Pindsvin.

I modsætning til det forholdsvist lille antal hvirvel- og pattedyr er der en enorm mængde af insekter / hvirvelløse dyr. Her findes over 700 forskellige insekt arter, hvoraf de fleste er endemiske og derfor har en stor videnskabelig interesse.

Det der er mest af er edderkopper, biller, dipterans (fra det græske: di = to, and pteron = vinge. Flyvende insekter) og himenopterae (f.eks myrer). I alle disse grupper findes der et stort antal endemiske arter. I gennemsnit er 40% af disse exklusive for Teides National Park

Det store antal af planter der blomster tiltrækker et stort antal flyvende insekter, inklusive biller, hvepse og bier. Men blomsterne tiltrækker også et større antal mindre rovdyr, så som edderkopper.

Et af de mest almindelige dyr man finder i forår og sommerperioder er honningbien (Apis mellifera).

Kontakt

Skriv her: Direkte kontakt
WhatsApp: Chat her
Mail: admin(@)tenerifetours.org
Telefon: +34 639 377 288