Mascadalen - en af Tenerifes flotteste udflugter

Udskriv

Mascadalen på TenerifeMascadalen på Tenerife - set i baggrunden for at give en idé om turen ned og op


Masca udflugten på Tenerife er, efter min mening, en af de bedste udflugter øen har at tilbyde. Der findes et hav af busture, man kan vælge imellem, men ganske få, som indeholder så meget og samtidig viser dig nogle af de smukkeste områder på Tenerife.Den officielle tur, som er ganske godt arrangeret, går fra den sydlige del og op imod Teide, hvor man mange gange vælger at stoppe ganske kort i Vilaflor.

Vilaflor er en dejlig lille lokal by og samtidig en af de højest beliggende landsbyer i Spanien med sine 1.500 meters højde. Her stopper vi normalt kort ved en lokal bar/cafeteria for lige hurtigt at strække benene, komme på wc og måske snuppe en hurtig kaffe. Du vil hurtigt opdage at temperaturen allerede nu kan have ændret sig meget ;-) Tag altid en lille sweaters med på denne tur - vi skal højere endnu.

Herfra går turen mod Teide, hvor vi stopper ved Roques de Garcia, som ligger i godt 2.700 meters højde. En fantastisk lavaformation, som iøvrigt prydede de gamle 1000 pesetas sedler.Når du står ved lavaformationen har du Teide lige i baggrunden med sine 3.718 meters højde. Det er et syn for guder og der stopper vi naturligvis et stykke tid for at tage billeder og virkelig nyde lavformationer og landskaber, som er utroligt smukke og langt mere varierende end man skulle tro når man hører ordet lava.

På vej op ad den sydlige del af Teide, har vi oplevet hvordan landskabet langsomt forandrer sig efterhånden som vi kommer højere op. Nu skal vi opleve det, den anden vej ned af den nordlige del. Ned igennem utrolige skovområder og langsomt ned mod Orotava dalen. Mange gange kommer vi på denne tur til at køre igennem skyerne, og første gang er det en helt speciel oplevelse. Mange gange stopper vi lige inden vi kommer ned til Orotava for at nyde udsigten over en af Tenerife flotteste dale i en lille cafe, der alligevel ligger på vejen. Der er nu gået næsten 2 timer, måske kun halvanden, men det er ved at være tid til muligheden for et wc og som altid i Spanien - mere kaffe ;-). Jeg kan lige nævne at de i denne bette bar laver en fantastisk hjemmelavet banankage.

Nu skal vi mod Garachico, endnu en skøn lille by på Tenerife. Nok mest kendt for sine naturlige lave-swimmingpools "El Caletón". På vej mod Garachico kører vi dog lige forbi Icod de los Vinos, som udover deres gode vine, også er kendte for det berømte Drageblodstræ - "El Drago Milenario". Oversat bliver det nogenlunde til Det tusind år gamle Dragotræ. Træet blev deklareret for Nationalt monument i 1917 og selv om man ikke mener det helt er 1000 år gammel, så mener man at kunne bevise, at det er omkring 800 år gammelt. Selvom det ikke er tusind, så er det da et par år. Hvis tiden tillader, kunne det være sjovt at stoppe et sted i nærheden af træet for at få nogle billeder af dette flotte træ, som i virkeligheden er en plante og ikke et træ.
Vi er nået så langt på turen, at vi er ved at blive småsultne, så derfor bliver det næste stop Garachico, hvor man har muligheden for at finde et lille sted at spise. Normalt bliver vi omkring en times tid så man kan spise uden at stresse og hvem ved måske hurtigt suse over og tage et dyp i de berømte lava pools. Pools som en god del også mener har kurative egenskaber pgs af det høje saltindhold og bl.a. mineralindholdet i lavaen. Meeeen det er nu nok mest lokale myter ;-) Alligevel er det sjovt at kunne sige, at man har badet i en komplet naturskabt lava pool. De findes ikke så mange steder, så dyp endelig tæerne.
Fra Garachico går turen direkte til Masca ned igennem de små snørklede bjergveje, som du måske kan ane bagved Jeny (pigen på billedet). Det er en meget flot tur og også en smule frygtindgydende, når man langsomt kører ned igennem bjergets snørklede veje og kan se en 8-900 meter lige ned. Utrolig flot og komplet sikkert, men alligevel en kan man godt mærke det krible lidt. Men på den gode måde. I Masca dalen har vi lidt tid på egen hånd inden vi mødes ved bussen og sniger os op til det punkt hvor Jeny sidder. Det er slutningen på vejen op af Masca. Dvs den slutter ikke her, men herfra stiger ruten ikke længere.
Herfra går turen hjemad imod den sydlige del efter en oplevelsesfyldt tur med masser af oplevelser, uforglemmelige indtryk og udsigter, og naturligvis godt med information omkring det vi har set.
Som oftest stopper vi i en lille souvenir shop, der også har kaffe. Kaffe igen ;-). Grunden er simpelthen at det er blevet efterspurgt. Rigtig mange vil gerne have noget med hjem fra turen og herfra tager det en lille time hjem, så måske endnu en tur på det lille hus?
Efter min mening den absolut mest oplevelsesrige af udflugter på Tenerife, hvor alle sanser er godt tilfredse og mættede af indtryk og gode oplevelser. Har du muligheden så tag gerne denne tur.

Husk vi laver gerne Jeres private Masca tur. Få evt et godt pristilbud på udflugtssiden. Bare udfyld den lille formular på højre side - se mere her
Tags: , , , , , , , , , , ,